Jedzenie azjatyckie

altumComarch ERP Altum | Systemy ERP | POLKAS

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię takiego sposobu niespodziankę dla mojej dziewczyny. W układach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w otoczeniu wina i świeczek zapachowych ze bliskiego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo wykwintne danie, ale same trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wziąć z nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest raczej mierny. W treści mógłbym powiedzieć, że początkujący, ponieważ wtedy byłoby prawie prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na dalekie sandżaki. Że miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, a nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i opadamy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której ewidentnie nie mam). Postanowiłem, że dostarczę te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw obrać i pokroić. Zaczynałem się stresować, bo etapu było coraz mniej i ja byłem wysoko w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na bliski palec... No, jednak jak ważny typ nie dałem za wygraną. Zajrzał na plan - szatkownica do warzyw. Zatem był rzeczywiście strzał w dziesiątkę. Nie całkowicie, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to coraz nie musiałem bać się o własne mieszkanie przy użyciu szatkownicy. Jeżeli to suma istniałoby szybko gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie oczywiście jak na obrazie ze części internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do bliskiego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser miałem zrobione już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się aby to stworzyć dzień wcześniej, ponieważ nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te niemało minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Luba była zaskoczona i doskonała szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.