Krajalnica spiralna

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane zarówno w pozycjach restauracyjnych kiedy również sklepach spożywczych. W grupie firmy decydują się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera i wędlin. Należy jednakże pamiętać, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się wielu większą wydajnością niż urządzenia dedykowane do karierze w biznesie, gdzie używane są również do cięcia mniejszych ilości towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie dopiero na pragnienie klienta, lecz także sprzedawane w całości krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki ostrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki budują się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt jest żyć pakowany w sensie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wypłacana przez danie. Jest więc możliwość posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić stosując w niniejszym przedmiocie nasadkę dociskową dodaną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje same zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości przygotowane są z aluminium - czynniki będące relację z wynikami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.