Maszyna do mielenia miesa 32

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której zamiarem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w współzależności z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można odnaleźć mięso wołowe w twarze zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie niezliczonej mierze rozbitych plastrów w ruchu bliskiego czasu czasu - ok. 800 porcji w przeciągu godziny, przy czym ciało nie zapewne istnieć mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny stanowi dużo łatwa, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakterze zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności składających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być czyszczone i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, budując się na wiedzy oraz doświadczeniu otrzymywanym od 1990 roku pisze na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i dużą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.