Home Technika Programy usprawniające obsługę lokalów gastronomicznych

Programy usprawniające obsługę lokalów gastronomicznych

29 lutego 2016

Kliknij tu

Programy gastronomiczne mają na celu zarządzanie różnego rodzaju obiektami gastronomicznymi, takimi jak m.in.: kawiarnie, restauracje, pizzerie, puby, hotele, restauracje hotelowe czy bary.
Idealnie nadają się one do obsługi małych lokali, jak też ogromnych, ogólnokrajowych sieci sprzedaży. Narzędzia te są bardzo uniwersalne, wyposażone w moduły, które przystosowane są do pracy na dużej ilości stanowisk obsługujących klientów.

Programy gastronomiczne w wielkim stopniu usprawniają zarządzanie oraz pracę na wszystkich stanowiskach zarówno menedżerskich, jak i wśród obsługi. W pełni kontrolują one pracę lokalu nad każdym jej etapie i stanowisku. Dzięki tym programom zdecydowanie podnosi się komfort obsługi gości, a co za tym idzie ich pobytu w naszym lokalu. Moduły znajdujące się w oprogramowaniu w znacznym stopniu poprawiają wydajność pracy personelu kuchni i obsługi, dzięki temu czas realizacji zamówień jest znacznie krótszy, niż w lokalach, które nie wykorzystują systemów gastronomicznych. Analiza upodobań i preferencji odwiedzających nasz lokal gości znacznie poprawi i ułatwi planowanie ciekawego menu.
Programy gastronomiczne odpowiednio współpracują z różnymi systemami komputerowymi, poprawiając działanie każdego punktu usługowego. Nie wymagają instalacji dodatkowego oprogramowania, czy posiadania wysokiej jakości sprzętu komputerowego. Ich wymagania są właściwie znikome, dzięki czemu ich praca jest możliwa w każdym nawet mniej zamożnym lokalu. Oczywiście wykorzystanie specjalistycznego sprzętu takiego jak między innymi  sieć monitorów kuchennych- wyświetlających zamówienia, w znacznym stopniu minimalizują czas obsługi oraz oczekiwania na zamówione danie. Wpływa to także na większą rotację gości wśród udostępnionych stolików, a co za tym idzie stanowczo zwiększa się zysk lokalu.
Każde przedsiębiorstwo gastronomiczne powinno posiadać program usprawniający działanie lokalu. Nie tylko ze względu na korzyści finansowe, ale również na minimalizację obowiązków człowieka, których i tak ma zanadto. Programy tego typu tak ja wcześniej wspomniano, nie są drogie oraz nie wymagają specjalnego sprzętu, w związku z tym, korzystać z nich mogą nawet lokale o ograniczonym budżecie.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl

1 comment

Tobiasz 8 września 2016 at 09:49

Musze obecnie zakupić jakiś program gastronomiczny do zarządzania małą restauracją z ogródkiem. Obowiązkowym elementem musi być możliwość prowadzenia gospodarki magazynowej. Przeglądałem już oferty sporo firm, ale tak naprawdę nie wiem na który się zdecydować, ponieważ większość cenowo jest bardzo zbliżona do siebie. A nie chce inwestować w coś, co się okaże mało intuicyjne, trudne do obsługi, gdzie będę musiał dodatkowo w szkolenie zainwestować. 

Leave a Comment