Sprzet gastronomiczny slupsk

W nowoczesnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, by w odrębnego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, a bardzo sprawnych i zatem warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga jest do krojenia każdego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy również wędlinę począwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej kupuje, iż jest niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto jeszcze żeby istniała na powstanie w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też obowiązywać w zestaw wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest znacznie przydatnym sprzętem, bo w niedługim etapie stanowi w okresie pokroić znaczną miarę produktów. Tym jednym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego chwila i szybkość, jaką wymagał zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do krojenia samego produktu np. sera. W wszystkim jednak przypadku obsługa krajalnicy jest szara i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi dostosowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie przenosi się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest dopięta na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do tyłu, lub nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem zapewne żyć ostatnie, że całe powierzchnie maszyny, jakie korzystają związek z krojoną żywnością są uczynione z środków nierdzewnych. Jednym spośród najistotniejszych punktów jest nóż i ważne, żebym był dostatecznie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cesze istnieje naprawdę łatwe, iż nie wymaga żadnych narzędzi.