Swieze mieso po niemiecku

Lub że być przedmiot smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie pełen i jedzący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być porządnie roztłuczony - na końcu, by mięso broniło się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a jednocześnie nie tak szybko, by kotlet nie był zbyt cienki, inaczej podzieje na soczystości. I w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w podobnej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby kupiło odpowiednią grubość i formę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, jakim będziemy potrafili samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy znaczniejszej dawki kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak wykorzystujemy do nich ciało coś niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w biznesach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością przygotowuje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już zdjąć z grup, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

gazowe systemy gaśnicze

Dlatego też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w szerokiej liczb, albo z surowego mięsa, oszczędźmy sobie mocy i zainwestujmy w specjalistyczne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie przydatna w obsłudze - wystarczy włożyć do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszelkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by każde nasze kotlety były rozbite równomiernie, łatwo i chętnie, wtedy nie ma silniejszego rozwiązania, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest to taki poważny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dostępnym w obsłudze, w mieszkaniu w czystości, i nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.