Home Technika Systemy pos – nowoczesny system zarządzania dla gastronomii

Systemy pos – nowoczesny system zarządzania dla gastronomii

4 marca 2016

Dowiedz się więcej tutaj

Każda mniejsza bądź większa placówka gastronomiczna pragnie, by obsługa szła sprawnie a klienci byli zadowoleni. Goście odwiedzający dany lokal chcą nie tylko dobrze zjeść, ale być profesjonalnie i szybko obsłużeni. Restauratorzy coraz częściej decydują się na zamianę kasy fiskalnej na stanowisko komputerowe z fachowym programem dla gastronomi, który zdecydowanie usprawnia obsługę lokalu.

Systemy pos to oprogramowanie gastronomiczne, które wychodzi naprzeciw pragnieniom właścicieli restauracji, barów, pizzerii, fast-foodów, kawiarni i innych placówek o podobnym profilu. Pozwala on w prosty sposób zarządzać sprzedażą i co ważne, nie wymaga dodatkowych szkoleń pracowników, bo jego obsługa podobna jest do kasy fiskalnej z tą różnicą, że wszystkie czynności wykonywane są na ekranie dotykowym. System jest też nieporównywalnie szybszy, co zdecydowanie usprawnia pracę i pozwala zapomnieć o wymianie papieru, który skończył się w najmniej oczekiwanym momencie lub kodach na potrawy, co często sprawia trudność zwłaszcza nowym pracownikom.
Systemy pos w łatwy i przystępny sposób pozwala wybrać zamawiane przez klienta potrawy, pozostawiając otwarty rachunek na czas nieokreślony, gdyby chciał jeszcze coś dobrać. Przejrzysta informacja na ekranie o przyporządkowaniu kelnera do danego stolika a także informacjach odnośnie szczegółów zamówienia daje łatwą kontrolę nad pracą lokalu, a w przypadku dużej ilości gości nie prowadzi do pomyłek. Dzięki możliwości współpracy z innymi urządzeniami wykorzystywanymi w restauracji, między innymi drukarkami, wagami elektrycznymi czy terminalami płatniczymi pozwala szybko i sprawnie wykonywać pracę.
Systemy pos to oprogramowanie gastronomiczne stworzone z myślą o restauratorach, które pomaga zwiększyć sprzedaż, a tym samym podnieść zyski, a także obniżyć koszty działania. Inwestycja w taki system jest inwestycją na długie lata, bo można go rozbudować w miarę potrzeb placówki. Wiadomo przecież, że mniejszy lokal ma inne wymagania niż na przykład sieć dużych restauracji. I co jest bardzo ważne, daje tym samym gwarancję pełnej kontroli nad każdym sektorem pracy. A pełna kontrola to zadowolenie klienta, który chętnie wróci tu z powrotem.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl

Leave a Comment