Wilk maszyna do mielenia miesa

Nie rób sobie wyobrazić wyposażenia kuchennego bez maszynki do mięsa. W domowym zapleczu kuchennym otrzymują się zazwyczaj mniejsze maszynki, lecz w przystępnej także ogromnej gastronomii najciekawsza będzie maszyna wilk, która szybko a odpowiednio rozdrabnia mięso, jak oraz pozostałe produkty. Mięso mielone zachodzi w porządek wielu wędlin, jak również dań obiadowych.

wózek na zakupyPlecaki, Wózki transportowe, Walizki, Stoły Handlowe, Wózki Zakupowe, Torby Podrózne > WÓZEK NA ZAKUPY ZAKUPOWY SKŁADANY 100 KG ZAMEK > WÓZEK NA ZAKUPY ZAKUPOWY SKŁADANY 100 KG ZAMEK

Z mięsa mielonego wykonywane są innego sposobie kiełbasy, pasztety, wędliny faszerowane, rolady, itd. Maszyna wilk zmieli także mięso potrzebne do jedzeń obiadowych. Z rozdrobnionego i odpowiednio doprawionego mięsa wytwarzane są kotlety mięsne, kotlety z farszem grzybowym, hamburgery, pulpety, klopsiki, gołąbki, itd. Maszyna jest wcale wysokim urządzeniem, które niezbędne stanowi w wysokich lokalach gastronomicznych, sklepach, stołówkach, firmach cateringowych, w klubach świadczących okolicznościowe usługi kulinarne, kiedy również dużo różnych lokalach i placówkach żywienia zbiorowego. Wilk jest sprzętem gastronomicznym przeznaczonym do mielenia nie tylko mięsa, jednak za jego pomocą można zmielić i nowe produkty, jak słonina, i nawet chleb, czy ryby. Swoją strukturą przypomina mniejsze maszynki do mielenia mięsa. Posiada obudowę ze byliśmy nierdzewnej, by uniknąć korozji. W porządek budowy wchodzi zestaw tnący, noże, gardziel z podajnikiem ślimakowym, oraz szarpak i siatki o oczkach różnej wielkości. Najmniejsze grupy mają średnicę 10 cm, i największe 22 cm. Maszyna wilk pozwala zmielić mięso grubo, średnio, drobno, lub nawet bardzo drobno. Maszyny te potrafią posiadać inną wydajność. Też o najniższej wydajności mielą około 50 kg na godzinę. Natomiast maszyny o największej wydajności nawet około 700 kg na godzinę. Na wydajność maszyny wpływa wielkość luków w sieci. Zazwyczaj są to szerokie otwory od 2 do 24 milimetrów. Są również siatki zwane szarpakami. Są one zgrupowane po 3 prace oraz stanowią zaostrzone krawędzie. Posiadając taką maszynę do prowadzenia mięsa nie trzeba martwić się o braki higieniczne, gdyż czyści się ją dosyć łatwo.